miércoles, 14 de abril de 2010

JUGANT AL RACÓ DALT DEL MÓN DE JESÚS M. TIBAU

NIT I DIA DE LA MORT D’ÀNGEL ESTRANY

Les nits de farra d’aquella ciutat portuària, marinera, eren llargues i Àngel Estrany les aprofitava al màxim. Estava casat i tenia fills, però actuava com a un solter que mai s’hauria de casar.
Hi havia dies que la nit s’ajuntava amb la matinada sense l’intermedi del llit. Passava a recollir les poques coses que necessitava. La dona, que dormia amb recel, sabia que les trifulques a aquelles tavernes del port eren freqüents i que algunes acabaven malament. Conexia el temperament del seu marit i sabia que no se’n podia estar d’intervindre, per això quan sentia la porta estava alerta per si havia d’assistir-lo. Era evident que, un cop més havia arribat borratxo, ho notava perquè ensopegava amb els pocs mobles que tenien a la vivenda.
Tot i així va sentir de nou la porta i el va interrogar, era temerari que marxés amb aquell temps rúfol, tot apuntava que era més que perillós endinsar-se a la mar amb aquell temps octubrí, en fase de canvi, però sabia que l’obstinació del seu home era gran, pareixia haver nascut per a viure en perill, i sabia que era incapaç de viure sense el seu estímul.
A les poques hores se sentí l’alarma del naufragi, van poder recuperar tots els cadàvers, també el d’Àngel Estrany.

3 comentarios:

Jesús M. Tibau dijo...

moltes gràcies

La Meva Perdició dijo...

Tot un caràcter aquest Àngel. Va morir com va viure, en una turmenta. Potser la dona un cop refeta de la pèrdua, tindrà una vida més tranquil·la i al costat d'algú que la estimi. ^_^

Pilar dijo...

Pobre home. Es va tancar en la presó de la soledat i va obligar a la seva dona a fer el mateix.